Reduceri de până la 65% la peste 15.000 de articole Cumpără acum
Sunt becurile LED sursa de lumină a viitorului? Nu. Ele sunt iluminatorul prezentului. Și pentru o perioadă destul de lungă.
Toți cei care încă mai folosesc becuri în prezent risipesc 90 % din bani pe electricitate. Pentru lămpile cu halogen, acesta este de 60 %. În cazul lămpilor cu consum redus de energie, acesta este încă de 10 %.
Din fericire, acest lucru poate fi schimbat rapid - și, mai presus de toate, **fără complicații!
Vă rugăm să citiți și ghidul nostru: Lămpile cu incandescență și alternativele lor moderne.
Da, sunt ceva mai scumpe decât lămpile cu incandescență & co. Dar numai în ceea ce privește prețul de achiziție. Iar aceste costuri se amortizează rapid. Acest lucru are de-a face cu faptul că becurile LED consumă mai puțină energie** (în wați) pentru **aceeași luminozitate. Recunoscut corect: Datorită acestei eficacități luminoase mai mari, puterea nu joacă un rol important în cazul LED-urilor.
Nu este atât de mult în comparație cu o lampă de economisire a energiei? Este adevărat. Dar becurile LED nu au mercur, nu au nevoie de mult timp pentru a ajunge la o luminozitate de 100% și produc pur și simplu o lumină frumoasă și omogenă.
Dacă asta este ceea ce doriți, da. Dacă nu, atunci nu. Deoarece "dur" și "rece" au legătură cu calitatea luminii. Iar cu becurile LED, le alegeți singuri:
Nu vreau lumină puternică
Lumina "orbitoare", adică lumina prea puternică, poate fi evitată prin alegerea unei surse de lumină cu o luminozitate adecvată. Cu becurile LED, acest lucru nu se mai măsoară în wați, ci în lumeni. Nu vă puteți imagina exact cât de luminoși sunt 400 de lumeni sau chiar 4.000? Atunci urmați această regulă simplă:
** Puterea lămpii cu incandescență înmulțită cu 10 dă aproximativ valoarea lumenului pe care trebuie să o aibă becul LED.
Nu vreau lumină rece
Puteți evita ca un bec LED să strălucească prea rece prin selectarea culorii potrivite a luminii. Puteți găsi acest lucru sub "Culoare deschisă" în detaliile articolului.
Doriți lumină dimabilă pentru că doriți să creați o atmosferă plăcută în camera dvs. de zi cu lumină dimabilă seara? Să înțelegem. Și, desigur, puteți face acest lucru și cu becuri LED. Cu toate acestea, nu toate becurile LED sunt dimabile. Din fericire, becurile LED dimabile sunt etichetate ca atare și enumerate în categoria separată "becuri LED dimabile".
*Nu sunteți încă sigur ce bec LED puteți dimabiliza cu ce dimabil? Consilierii noștri specializați vor fi bucuroși să vă ajute. _Aici_ veți găsi formularul nostru de contact.
Sunteți interesat de surse de lumină cu alte caracteristici inteligente? Descoperiți selecția noastră de becuri inteligente Becuri LED de la Philips Hue sau seturile practice Smart Home Starter Sets.
În principiu, toate corpurile de iluminat care au o priză pot fi retrofittate cu surse de lumină LED. Acest lucru se datorează faptului că alternativele LED au devenit recent disponibile pentru cele mai comune prize. Aruncați o privire la soclul lămpii dvs. suspendate preferate. Vedeți un filet de șurub acolo? Atunci este probabil o priză E27 sau E14. Și toate becurile LED E27 sau E14 se potrivesc în acest soclu. Acest lucru se datorează faptului că au un soclu standardizat (la fel ca lămpile cu incandescență, lămpile cu halogen și lămpile economice). Și se potrivește întotdeauna în tușa standardizată.
Cel mai bine este să procedați în funcție de numărul de lumeni. Acest lucru se datorează faptului că consumul de energie, adică consumul în wați, și eficiența luminoasă, adică lumenii generați, diferă în funcție de calitatea și fabricarea becului LED. La Lampenwelt.ro, linia "Valoare comparativă (W)" din datele produsului vă va ajuta. Pe corpul dvs. de iluminat scrie "maxim 100 wați"? Atunci este mai bine să alegeți o sursă de lumină care corespunde unei valori maxime comparative de 100 wați. De exemplu, un bec cu halogen R7 cu 100 de wați poate fi înlocuit cu un bec LED R7 cu aproximativ 14 wați.
Da, într-adevăr economisiți cei 86 de wați rămași!
LED-urile durează până la 50.000 de ore. Cu o utilizare zilnică de 4 ore, asta înseamnă ** peste 34 de ani**. Așadar, relaxați-vă cu lumina LED și nu vă faceți griji când va trebui să scăpați de ea.
Lămpile LED (la fel ca lămpile economice) nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile menajere. În timp ce becurile de economisire a energiei nu intră în deșeurile menajere din cauza mercurului, becurile LED au multe componente electronice. Aceasta înseamnă că becurile LED sunt deșeuri electronice și sunt eliminate la un centru de colectare.
Prețurile barate pe Lumories.ro corespund prețului recomandat de producător.
Toate prețurile sunt exprimate în RON, inclusiv TVA de 19% și fără costuri de transport.